Манчестър Юнайтед официално обяви, че към тима се присъединява полузащитника Марсел Забитцер. Австрийският национал ще играе на „Од Трафорд“ под наем до края на сезона от Байерн Мюнхен.

Късно във вторник Забитцер пристигна в Манчестър и договори личните си условия, след което премина задължителните медицински прегледи.

Бившият капитан на РБ Лайпциг записа общо 54 мача за Байерн след трансфера си на „Алианц Арена“ през 2021-а година, но не успя да се наложи като титуляр. Забитцер има и 68 мача за националния отбор на Австрия.

„Понякога в живота трябва бързо да взимаш важни решения. От момента, в който разбрах за тази възможност, знаех, че това е правилният избор. Аз съм състезателна натура, обичам да побеждавам и се надявам да помогна на клуба да постигне целите си. Намирам се в пика на кариерата си и мога да допримеса с много опит и енергия. Нямам търпение да се запозная с новите си съотборници и мениджъра, както и да покажа качествата си пред феновете на Манчестър Юнайтед“, сподели Забитцер пред официалния сайт на „червените дяволи“.