Отборът на Манчестър Юнайтед официално потвърди, че трансферът на Амад Диало от Аталанта вече е финализиран. 18-годишния котдивоарец подписа договор до края на юни 2025 година с възможност за допълнителни 12 месеца.

Споразумението между клубовете беше обявено още на 5 октомври 2020 година, но сега трансферът стана официално факт след преминатите задължителни медицински прегледи, разрешителни за работа в Англия и лични условия за играча.

Тези стъпки са завършени и е подадено заявление за виза. След като това бъде издадено, Диало ще бъде освободен да пътува до Манчестър и да се присъедини към отбора на Оле Гунар Солскяер.

Диало има две участия за първия отбор на Аталанта през този сезон, и двата като резерва срещу Верона в Серия А на 28 ноември, а след това и срещу Мидтиланд няколко дни по-късно в Шампионската лига.

18-годишният футболист, който играе редовно в младежките редици на Аталанта, има общо пет мача за италианския клуб и един гол при дебюта си срещу Удинезе през октомври 2019 година.