Английският Манчестър Юнайтед оформи своя първи зимен трансфер за 2020-а година. „Червените дяволи” обявиха на сайта си, че са постигнали договорка със Спортинг Лисабон за закупуването на атакуващия полузащитник Бруно Фернандеш.

Португалският играч трябва да премине медицински прегледи, след което да се договори за личните си условия. По предварителни информации английският клуб ще заплати 55 милиона евро, като към тях ще бъдат добавени допълнителни 25 милиона евро във формата на бонуси.

Бруно Фернандеш

До броени часове играчът ще позира с фланелката за тима от „Олд Трафорд”. Твърдата сума, която ще постъпи в касата на „лисабонските лъвове” е 55 милиона евро. Максималната сума пък може да набъбне до 80 милиона евро. Пет милиона евро пък ще отидат за играча от тези бонуси. Други пет милиона ще трябва да плати Манчестър Юнайтед, ако отборът влезе в групите на Шампионска лига. Отделни 15 милиона пък ще постъпят при Спортинг, ако играчът постигне определени статистики и индивидуални награди.

Бруно Фернандеш става шестият играч в историята на клуба, който е португалец и ще играе за „червените дяволи”. Всичко започна през 2003-а година с привличането пак от Спортинг на Кристиано Роналдо. Впоследствие на „Олд Трафорд” акостираха Луиш Нани, Тиаго Бебе, Жоел Перейра и Диого Далот, като последните двама още играят за отбора.