Нападателят на Тотнъм Хари Кейн е готов да отдаде бъдещето си на клуба и да подпише нов договор, гръмна The Athletic в понеделник сутрин. Журналистът Дейвид Орнщайн съобщава, че капитанът на Англия е готов да подпише удължаване на контракта си, тъй като навлиза в последните 18 месеца от настоящия си такъв.

Кейн не е обсъждал подновяване на договора си с ръководството на „шпорите“ от август 2021-а година, когато беше много близо до трансфер в Манчестър Сити, въпреки че така и не се осъществи.

Сега обаче са предвидени преговори между лагера на Кейн и клуба след затварянето на трансферния прозорец и, ако му предложат подходящи условия, той би бил готов да остане. Ключови фактори при вземането на решението му са как ще завърши сезонът на Тотнъм в допълнение към техните планове за лятна селекция и печеленото на трофеи в бъдеще.

Неговият агент не е водил сериозни разговори с заинтересованите от нападателя клубове, въпреки че клубът е наясно, че ако скоро не бъде постигнато споразумение за нов договор, клубът ще бъде изправен пред трудното решение дали да остави Кейн да си тръгне като свободен агент или да го продаде това лято.

Преди няколко дни се писа, че Манчестър Юнайтед готви офанзива за 29-годишния Кейн. Германският шампион Байерн Мюнхен също се интересува от капитана на „Трите лъва“, но бившият президент на баварците - Ули Хьонес, посочи, че клубът не може да си позволи да плати исканата от Тотнъм цена от 130 милиона паунда за нападателя.