Световната суперзвезда Кристиано Роналдо е привикал адвокатите си, за да поиска да получи 20 милиона евро от бившия клуб Ювентус. 37-годишният нападател напусна италианския гранд през 2021-а година, за да се присъедини отново към Манчестър Юнайтед.

Въпреки това „Gazzetta dello Sport“ твърди, че между Роналдо и „биаконерите“ има споруземение, което не е било отчетено от Ювентус на стоковата борса и е било сключено между двете страни по време на пандемията от COVID-19. Сега португалецът иска това, което очевидно му се дължи, след като се е консултирал с адвокатите си по въпроса.

Това се случва няколко дни, след като целият борд на директорите на Ювентус сензационно се оттегли. 36-кратните италиански шампиони са разследвани за измами при трансфери на играчи през последните сезони. Срещу клуба тече и разследване, че през 2020-а година по време на пандемията от COVID-19 играчите не са се отказали от заплатите си за четири месеца, както се твърдеше, а не са взели възнаграждението си само за един от тях, като през останалото време са получавали всичките си пари чрез тайно споразумение с клуба

Тимът е на десет точки от лидера в Серия А Наполи, а също торинци отчетеха колосални загуби от 255 милиона за сезон 2021/2022.

В момента пък Роналдо е без клуб, след като прекрати по взаимно съгласие договора си с Манчестър Юнайтед след скандалното му интервю с журналиста Пиърс Морган. В него португалецът сензационно разкри, че чувства, че клубът го е предал и не уважава мениджъра Ерик тен Хаг.

В понеделник пък се появиха информации, че на Роналдо е бил офертиран да играе в Саудитска Арабия за местния Ал Насър, които са му предложили договор за две години и половина и заплата от 200 милиона евро на сезон.

Петкратният носител на „Златната топка“ обаче се очаква да вземе решение за бъдещето си след края на Световното първенство в Катар. Португалия и Роналдо, който е отбелязал само веднъж на Мондиала досега, се изправят срещу Швейцария на 1/8-финалите във вторник вечерта от 21:00 часа.