Звездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо е бил предложен на шампиона на Италия – Милан, както и на подгласника му Интер, но и двата тима моментално са отхвърлили предложението въз основа на изключително високите му претенции за заплата.

Това твърди базираният в Рим вестник „Corriere dello Sport“, който съобщава, че „нерадзурите“ и „росонерите“ са казали „не“ на предложението на агента на Роналдо - Жорже Мендеш, тъй като няма да са в състояние да си позволят исканите от португалеца 24 милиона евро заплата на сезон.

Gulliver/GettyImages
65 снимки

Роналдо се надява да напусне Манчестър Юнайтед преди затварянето на трансферния прозорец, като се съобщава, че приоритетът на португалеца е да се присъедини към клуб, участващ в Шампионската лига.

В това отношение и Интер, и Милан биха могли да предложат на нападателя на Юнайтед участие в най-силния клубен турнир и поради тази причина неговия агент е опитал да го уреди да заиграе на „Джузепе Меаца“.

Въпреки това и двата милански гранда веднага са обявили на Мендеш, че няма шанс за подобен трансфер на Роналдо, тъй като исканата сума за заплата ще надхвърлят възможностите на клубовете.

Отборите на Байерн Мюнхен, Челси, Пари Сен Жермен, Атлетико и Реал Мадрид бяха сред  клубовете, които също се дистанцираха от услугите на Кристиано. Родният му тим Спортинг Лисабон остава възможна дестинация пред седмицата на Юнайтед.