Отборите на Нюкасъл и Уест Хем продължават да следят футболиста на Манчестър Юнайтед Джеси Лингард. Опитният халф е един от няколкото играчи, които обмислят да си тръгнат от „Олд Трафорд“ този месец, пише „Daily Star“.

Лингард почти не „помирисва“ терен след идването на временния мениджър Ралф Рангник. Въпреки това той имаше повече успешен период под наем в Уест Хем миналия сезон, като отбеляза девет гола в 16 мача.

Мениджърът на Нюкасъл Еди Хоу вярва, че английският национал може да има подобно въздействие и на „Сейнт Джеймс Парк“. И тъй като договорът на Лингард изтича през лятото, то „свраките“ са готови да предложат малко повече от 3 милиона паунда, за да го привлекат още сега.

Но тъй като наставника на „чуковете“ Дейвид Мойс все още му е голям почитател, завръщането в източен Лондон остава също като вариант. Като се имат предвид обаче дълбоките джобове на Нюкасъл след придобиването им от консорциума от Саудитска Арабия, Уест Хем нямат намерение да бъдат въвлечени в продължителна война за подписа на Лингард.

„Чуковете“ могат да се смятат за пряк съперник на „червените дяволи“ в местата за топ 4, което може да работи срещу тях. Уест Хем не само заема четвърто място в таблицата, но и пътува до „Олд Трафорд“ следващата събота за сблъсък именно с Ман Юнайтед.