Най-конвертируемият футболист на Селтик – Муса Дембеле може да се окаже на път към Манчестър Юнайтед. Според френското издание „Л’Екип” нападателят вече е стартирал преговори с английския колос за трансфер след края на сезона.

ПСЖ пренаписа историята в Шампионската лига

21-годишният французин прикова погледите към себе си още през миналата кампания, когато наниза 32 гола в 48 мача за „детелините”. Въпреки големия интерес към него,  младежкият национал на Франция остана на „Селтик Парк” и за настоящата кампания. Снощи той се разписа при ужасяващото 1:7 от Пари Сен Жермен в Шампионската лига.

Макар че мениджърът на Селтик Брендън Роджърс не би искал да се разделя с тъмнокожия футболист, почти сигурно няма да има как да го спре. Очевидно е, че при „детелините” Дембеле достигна своя лимит и вече се оглежда за следващата стъпка в своята кариера. Миналият сезон, в който Селтик спечели шампионската  титла без нито една загуба, доказа липсата на конкуренция в Шотландия, а това е друг фактор, който мотивира Дембеле да търси изява на по-високо равнище.

Треньорът на битите от ПСЖ: И седмина в защита да бях пуснал...

Младокът лесно би постигнал култов статут като този на Хенрик Ларсон, който прекара години в Глазгоу. Дембеле обаче е решен да не повтаря дословно стъпките на знаменития швед, който едва към края на кариерата си получи шанс да играе в Манчестър Юнайтед и Барсело