Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил сподели, че лошото английско време и желанието да се докаже в Испания са тласнали Кристиано Роналдо към трансфер в Реал Мадрид през 2009-та година. 

24 снимки

Самият Невил смята, че никой не е могъл да промени мнението на португалеца в онзи момент. Роналдо прекара 6 години на "Олд Трафорд", печелейки 3 титли от Висшата лига, както и едно отличие от Шампионската лига. Всички в манчестърския гранд бяха разочаровани от напускането му, но според бившия английски национал това е било неизбежно. 

"След финала на Шампионската лига през 2008-та той даде интервю, в което малко или повече предупреди, че ще си тръгне. Беше ни подготвил, че ще напусне след година, за да вкуси от емоцията на Реал Мадрид и Ла Лига", започна бившият десен бек. 

"Не съм говорил с Критстиано да остане по-дълго в клуба например. За него времето беше голям проблем. Разбира се, той искаше да вкуси от тръпката на испанското първенство и Реал Мадрид, но витаеше чувство. че пътят му в Манчестър е приключил". 

"Не смятах, че каквото и да кажа щеше да направи разлика. Той беше сред изключително малкото играчи, които напуснаха Юнайтед и достигнаха до нови върхове в развитието си", завърши Невил.