Звездата на Пари Сен Жермен – Неймар, се насочва все повече към трансфер в Манчестър Юнайтед това лято. Foot Mercato съобщава, че бразилецът се вижда или само на „Олд Трафорд“, или на „Парк де Пренс“ през следващия сезон.

L'Équipe съобщи миналата седмица, че „червените дяволи“ са в напреднали разговори за привличането на нападателя, който е все по-отворен да напусне парижани след края на сезона, въпреки че има договор до 2027-а година. Той също е така е отказал оферта от клуб от Саудитска Арабия, тъй като желанието му е да премине в Манчестър Юнайтед.

Gulliver/GettyImages
31 снимки

Градският съперник на „червените дяволи“ - Манчестър Сити, също е свързван с трансфер на бившия нападател на Барселона, а L’Équipe дори съобщи, че мениджърът Хосеп Гуардиола е говорил лично с Неймар. Предимството обаче е на страната на „червените“ от Манчестър, предвид желанието на играча да се присъедини към клуба от „Олд Трафорд“.

Foot Mercato пише още, че сделката е свързана с потенциалното придобиване на Юнайтед от катарският шейх Ясим бин Хамад Ал Тани. Неймар се свързал с представители от Катар и именно тази връзка може да улесни преминаването му в клуба от Висшата лига, ако шейхът закупи 20-кратните шампиони на Англия.