Голяма част от клубовете във Висшата лига, включително Ливърпул и Манчестър Юнайтед, проявяват голям интерес към крилото на Виляреал Самуел Чуквуезе, съобщават „Mirror“. 21-годишният нигериец се смята за един от най-ярките млади таланти в Ла Лига.

Отборите на Челси, Уулвърхемптън, Евертън, Лестър също следят изявите на нападателя, който има клауза за откпуване на стойност от 80 милиона евро.

Гореспоменатите клубове от Висшата лига вероятно ще се изправят пред силна конкуренция от Реал Мадрид. Според испанското издание „La Razon“, мадридчани се стремят да подпишат с дуото от Виляреал Чуквуезе и защитника Пау Торес.

Младокът е вкарал един гол и е осигурил две асистенции до момента през сезона. Въпреки че е обещаващ талант, той изглежда обаче, че не е направило достатъчно, за да оправдае толкова високата си цена.

Реал Мадрид е готов да плати само 65 милиона евро за двамата, както и да предложи свой играч като част от евентуалната сделка, за да намали исканата цена. Виляреал обаче не са впечатлени от предложението и биха продали двамата само, ако офертата е значително по-висока.