Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо се е изказал против привличането на полузащитника Фред Родригес през миналата година, разкри изданието The Athletic. Според медията португалецът обаче приел сделката от страх, че в противен случай ръководството на клуба няма да привлече никой друг.

През лятото на 2018 година „червените дяволи”  платиха солидната сума от 52 милиона паунда за бразилеца. Той вече почти година и половина не може да убеди никого, че сделката си е заслужавала.

Според The Athletic Моуриньо през цялото време е имал опасения, че кариерата на Фред в Юнайтед ще се развие тъкмо по начина, по който се случва в момента – с неумение от страна на играча да пробие в първия тим. В крайна сметка опасенията на португалския специалист, че изпълнителният директор Ед Уудуърд няма да оторизира покупка на друг халф, принудили Специалния да действа против своите чувства.

Фред действително имаше трудности да играе редовно при Моуриньо, като се изяви само веднъж в последните 6 мача преди уволнението на португалския тактик. Наследникът на Жозе като мениджър – Оле Гунар Солскяер пък откровено не разчита на Фред до момента. Все пак норвежецът наскоро изрази убеденост в талантите на футболиста. „Мисля, че никой не бива да се изненадва, когато футболист, играл първо в Украйна, демонстрира трудности в началото. Ние обаче знаем, че талантът му е налице. Видяхме го към края на миналия сезон. Надяваме се сега Фред да направи още една стъпка напред”, каза Солскяер.