Манчестър Юнайтед увеличи още веднъж офертата си към Барселона за защитника Йери Мина. Последното предложение на „червените дяволи“ за колумбийския футболист възлиза на 35 милиона паунда. По всичко изглежда, че каталунците са готови да приемат отправената им оферта.

В същото време Манчестър Юнайтед е поставил ултиматум пред 23-годишния футболист и иска неговия окончателен отговор до края на деня.

Йери Мина не може да постигне споразумение с английския клуб относно своите лични условия. Колумбиецът иска по-голяма заплата от тази, която „червените дяволи“ му предлагат. За сметка на това защитникът има предварително споразумение с Евертън, но офертата на „карамелите“ е по-малка от тази на Манчестър Юнайтед.

Йери Мина се завърна от ваканция и вече започна да тренира с Барселона, но се подготвя отделно от основната група, защото каталунците не искат той да получи контузия, която евентуално да попречи на неговия трансфер.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо иска на всяка цена да подсили своя състав с нов централен защитник преди началото на сезона, като останалите варианти пред "червените дяволи" са Тоби Алдервейрелд от Тотнъм и Хари Магуайър от Лестър.