Отборът на Манчестър Юнайтед ще се изправи пред сериозна конкуренция в надпреварата за подписа на звездата на Уулвърхемптън Адама Траоре. 24-годишният испанец се утвърди като едно от най-добрите крила във Висшата лига под ръководството на Нуно Еспирито Санто.

Според „Calciomercato“ миниджърът на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяер ще се опита да доведе масивния футболист на „Олд Трафорд“. 20-кратният шампион на Англия търсят алтернативи на Джейдън Санчо, който не успя да бъде привлечн от Борусия Дортмунд през лятото.

Но те не са единственият английски клуб, който иска да вземе бившия ас на Мидълзбро. И Манчестър Сити, и Ливърпул също се интересуват от нападателя. Твърди се, че и Ювенту следи напредъка му, въпреки че е малко вероятно „биаконерите“ да го привлекат.

Смята се, че най-големите конкуренти на Юнайтед ще е бившият клуб на Траоре – Барселона. Той напусна „каталунците“ през 2015 година, за да се присъедини към Астън Вила.

Според „Calciomercato“ всеки клуб, който иска да подпише с Траоре, ще трябва да даде около 90 милиона британски лири. По-рано този месец излязоха информации, че от Уулвс са готови да му предложат нов договор. Самият футболист е склонен да преподише за нови четири години, като и заплатата му ще бъде удвоена до 100 000 паунда на седмица. От настоящия контракт на Траоре има още две години.