Манчестър Юнайтед вече започна да планира следващия сезон и в клуба се работи усилено по формирането на състава според желанията на мениджъра Оле Гунар Солскяер. Освен, че работи по подновяването на договорите на Маркъс Рашфорд и Андер Ерера, манчестърският клуб също така е наясно и с футболистите, с които може да се раздели през летния трансферен прозорец. Един от тях почти сигурно е нападателят Ромелу Лукаку, информира „The Telegraph“.

Според информацията, Манчестър Юнайтед планира продажбата на Лукаку. „Червените дяволи“ са готови да се разделят с белгийския футболист, ако в клуба постъпи достатъчно добра оферта за него.

Към бившия футболист на Евертън и Челси има интерес от страна на Пари Сен Жермен, Интер и Байерн Мюнхен.

С пристигането на Солскяер на „Олд Трафорд“, Лукаку загуби своето титулярно място в състава на Манчестър Юнайтед. 25-годишният футболист има значително ограничено игрово време. Норвежецът предпочита да разчита в атака на Антони Марсиал, Маркъс Рашфорд и Джеси Лингаард.

Лукаку не отговаря на изискванията на Солскяер и не успя да се адаптира към условията на норвежеца.

Ромелу Лукаку има 15 гола във всички надпревари през настоящия сезон. Той е взел участие в 40 мача. 12 от головете му са реализирани във Висшата лига, а 2 в Шампионска лига.