Манчестър Юнайтед е готов да плати освобождаващата клауза на полузащитника на Реал Сосиедад - Мартин Субименди. „Червените дяволи“ се подсилиха в средата на терена миналото лято с привличането на Кристиан Ериксен и Каземиро, но мениджърът Ерик тен Хаг има желание да привлече повече играчи на тази позиция и Субименди е най-новото име за тази цел, предава „AS“.

23-годишният футболист има освобождаваща клауза от 51,4 милиона паунда, която Юнайтед е готов да активира. Испанският гранд Барселона обаче също се интересува от играча.

Субименди впечатлява с изявите си за Реал Сосиедад, откакто проби в първия отбор през сезон 2019/2020. Той може да играе като дефанзивен полузащитник, но също така може да изпълнява ролята на тази зад централния нападател.

Тъй като договорът на Фред изтича през лятото, Юнайтед вероятно ще бъде на пазара за още един полузащитник, който да бъде алтернатива на Ериксен и Каземиро. Твърди се също, че Барселона има интерес към Субименди като заместник на ветерана Серхио Бускетс, чийто договор също изтича през лятото.

На „Олд Трафорд“ ще потърсят и нов нападател, като звездата на ПСВ Айндховен и Нидерландия-  Коди Гакпо е силно свързан с трансфер при „червените дяволи“.