Манчестър Юнайтед проявява сериозен интерес към вратаря на Евертън Джордан Пикфорд, съобщава Express. Според изданието, "червените дяволи" може да платят повече от 80 млн. евро за 24-годишния страж.

Този вариант е възможен, ако настоящият №1 на "Олд Трафорд" Давид де Хеа откаже да продължи споразумението си. То бе автоматично удължено до 2020 г., но клубът не съумява да убеди Де Хеа да сключи дългосрочен договор.

24-годишният Пикфорд премина в Евертън през лятото на 2017г. от Съндърланд за 28.5 млн. евро.

Този сезон проведе 13 мача от първенството и допусна 15 гола. В момента най-скъп вратар в света е Кепа Арисабалага, който премина в Челси от Атлетик Билбао за 80 млн. евро. Доскоро се смяташе, че Де Хеа със сигурност ще остане на "Олд Трафорд", но липсата на трофеи може да накара стража да предпочете да смени обстановката. Кандидати за него не липсват, като с най-голям шанс до момента е италианският хегемон Ювентус.

От друга страна, Юнайтед има традиция да взима играчи от Евертън. Ромелу Лукаку и Маруан Фелайни бяха взети именно оттам, а най-сериозният удар несъмнено е привличането на Уейн Рууни през 2004 г. за сумата от 30 млн. паунда. /БГНЕС