Отборите на Манчестър Юнайтед и Челси ще продължат да следят развитието на ситуацията на Френки де Йонг в Барселона през следващите месеци. Това твърди Фабрицио Романо в неговата колонка за „CaughtOffside“, като италианецът даде информация защо нидерландският  национал остана на „Камп Ноу“ това лято.

Както Манчестър Юнайтед, така и Челси имаха желание да подпишат с Де Йонг и изглежда, че и двата отбора са успели да постигнат сделка с Барселона, но не и със самия играч, който винаги е бил решен да остане в настоящия си клуб. Романо казва, че Де Йонг има желание да печели трофеи с Барса, както са правили много велики нидерландски играчи в миналото, и сега той вижда, че има възможност да го направи, тъй като съставът се е подобрил много, откакто той пристигна през 2019-а година.

Мениджърът на Юнайтед Ерик тен Хаг без съмнение е останал разочарован, че не можа да се събере отново с бившия си играч, тъй като двамата работеха добре заедно в Аякс преди няколко години, докато Челси гледаше на Де Йонг като дългосрочен заместник на Жоржиньо, чийто договор изтича следващото лято.

Романо казва, че и двата клуба ще държат под око Де Йонг, но ще мине известно време, преди да стане ясно дали ще има друга възможност да го привлекат.

„Засега ситуацията е напълно спокойна. Френки искаше да остане в Барса и затова няма нови актуализации. Разбира се, Ман Юнайтед и Челси ще следят ситуацията, но те знаят, че Де Йонг искаше да остане в Барса през цялото лято. Ще отнеме месеци преди да разберем дали ще има развитие“, заяви Романо.

Трансферният гуру също така разкри колко силно е искал Де Йонг да остане в Барселона това лято:

„Той е доволен от живота в Барселона, приятелката му е щастлива там. Той даде да се разбере, че иска да остане. Юнайтед просто се надяваха, че Френки ще промени решението си. Понякога, за да подпишеш с топ играчи, трябва да си търпеливи и да изчакаш дали Френки ще промени решението си. Но това не се случи и затова те решиха да инвестират сериозна сума в Каземиро“, допълни Романо.