Манчестър Юнайтед е готов да плати 107 милиона паунда (120 милиона евро), за да подпише със звездата на Наполи - Виктор Осимен, в края на сезона. Голмайсторът на лидера в Серия А е в страхотна форма този сезон, отбелязвайки 16 гола от 17 мача в Калчото, с което увеличива шансовете на своя отбор да спечели Скудетото.

Манчестър Юнайтед подсили атаката си с привличането на Вут Вегхорст под наем от Бърнли до края на сезона. Въпреки това, независимо от представянето на нидерландския национал до лятото, мениджърът Ерик тен Хаг иска нов номер „9“. Юнайтед вероятно ще се раздели с Антони Марсиал в края на кампанията, докато бъдещето на Мейсън Грийнууд също остава несигурно.

Gulliver/GettyImages
46 снимки

Gazzetta dello Sport пише, че „червените дяволи“ са готови да платят невероятните 107 милиона паунда, за да вземат Осимен в края на сезона. Нигерийският национал е в изключителна форма този сезон, като головете му изстреляха Наполи до върха на таблицата на Серия А.

Ако Юнайтед вземе Осимен, то той би се превърнал в най-скъпото попълнение на клуба в цялата му история. Проблемът за „червените дяволи“ обаче е, че и Челси също гледа към нигериеца. „Сините“ не успяха да привлекат нов нападател през януари и, въпреки че похарчиха много сериозна сума миналия месец, все още вярват, че са необходими още нови играчи и са готови да дадат каквото е нужно за тази цел, а атаката ще бъде един от приоритетите им през лятото.