Тимът на Манчестър Юнайтед следи внимателно ситуацията с нападателя на РБ Лайпциг Тимо Вернер и може да отправи оферта за него, след като се появиха информации, че Ливърпул се е отказал от неговите услуги. Германският национал е силно свързан с трансфер на „Анфийлд" това лято, като се твърди, че мениджърът на „червените“ Юрген Клоп, че е говорил със сънародника си за трансфер по „Zoom“. Въпреки че има една от най-смъртоносните атаки в световния футбол в лицето на Садио Мане, Мохамед Салах и Роберто Фирмино, Клоп иска да добави още повече конкуренция.

Вернер се радва на отличен сезон в Лайпциг, като отбеляза 24 гола в 28 участия в Бундеслигата.

Въпреки това, както много клубове, финансите и способността на Ливърпул да харчи големи суми на трансферния пазар са силно засегнати от коронавирусната криза и те вече не са готови да платят клаузата за освобождаване на Вернер от около 50 милиона паунда. „Мърсисайдци“ не са съгласни да дадат за него повече от 30 милиона паунда.

Според „ESPN“, това дава шанс на Юнайтед, които има много сигурна финансова основа. Днес стана ясно, че отборът е теглил заем от 140 милиона паунда по-рано тази седмица, за да може да си осигури средства за трансфери и би могъл да бъде по-готов да се съгласи с исканата цена от Лайпциг.

Мениджърът Оле Гунар Солскяер има интерес и към Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд и Джак Грийлиш от Астън Вила. Най-вероятно и нападателят Одион Игало ще остане на „Олд Трафорд“.