В отбора на Манчестър Юнайтед са уверени, че Барселона ще намали исканата цена от 85 милиона евро за Френки де Йонг заради трудното си финансово положение и липсата на други кандидати за полузащитника, твърди „Guardian“.

След като миналата седмица Барселона отхвърли първоначалната оферта на Юнайтед от 60 милиона евро, плюс потенциални 10 милиона евро като бонуси, „червените дяволи“ са готови да направят втора оферта от около 70 милиона евро плюс бонуси за 25-годишния футболист.

Юнайтед осъзнават, че тежката финансова ситуация на „Камп Ноу“ почти сигурно ще означава, че ще трябва да продадат Де Йонг, за да подсилят отбора си. Нидерландскит национал е основна трансферна цел на новия мениджър на английския тим Ерик тен Хаг. Той има интерес и към нападателя Антони от бившияси клуб Аякс.

Юриен Тимбър, когото Тен Хаг също иска да привлече, обаче ще остане в Аякс. Юнайтед бяха информирани, че защитникът, който може да действа като десен бек и в центъра на отброната, иска гарантирано титулярно място, за да си осигури място в националния отбор на Нидерландия за предсотящото Световно първенство в Катар.

Изданието допълва, че Тен Хаг ще разчита на капитана Хари Магуайър и Рафаел Варан като основна двойка за центъра на защитата, докато Виктор Линдельоф ще се бори с тях за титулярното място. В същото време на „Олд Трафорд“ ще изслушват оферти за Ерик Баи, Аксел Туанзебе и Фил Джоунс. Ако един или повече от тях напуснат, Тен Хаг може да подсили и тима с нов бранител.