Отборът на Манчестър Юнайтед се приближава все повече до сделка с Борусия Дотрмунд за английския национал Джейдън Санчо, съобщава „Mirror“. Според изданието двете страни са провели ползотворни разговори и „червените дяволи“ са получи тласък, след като първоначалната им оферта от 67 милиона британски лири, бе отхвърлена.

21-годишният Санчо е готов да напусне Дортмунд това лято и да се завърне в Англия, след като премина през юношеската формация на Манчестър Сити.

В момента крилото е с английския национален отбор на UEFA EURO 2020, но очаква трансферът му на „Олд Трафорд“ да стане факт след приключването на шампионата. В същото време „жълто-черните“ ще задържат другата си звезда Ерлинг Халанд, след като тимът успя да се класира за Шампионската лига.

Смята се, че Дортмунд са поискали от Ман Юнайтед около 75 милиона паунда за Санчо, като се твърди, че германците желаят да получат по-голямата част от парите предварително. Самият Санчо пък отдавна е договорил личните си условия с Юнайтед.

Междувременно от Ман Юнайтед ще се опитат да привлекат и нов централен защитник, като се появиха информации, че англичаните са отправили официална оферта за Рафаел Варан от Реал Мадрид.