Отборът на Манчестър Юнайтед продължава да следи защитника на Севиля Жул Кунде, но очаква испанските Барселона и Реал Мадрид също да се присъединят в битката за неговия подпис.

Мениджърът на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяер иска да вземе нов централен защитник, който да си партнира с капитана Хари Магуайър през следващия сезон.

22-годишният Кунде се очерта като основна трансферна цел на тима, след като Даю Упамекано премина от РБ Лайпциг в Манчестър Юнайтед.

Севиля оценява младия защитник на около 60 милиона британски лири след чудесните изяви на бранителя през последните два сезона. Кунде се присъедини към „андалусийци“ едва през лятото на 2019 година от Бордо. За това време той записа 63 мача, включително при победата във финала на Лига Европа миналия сезон над Интер.

Реал Мадрид също ще е в търсене на нов бранител заради несигурното бъдеще на капитана Серхио Рамос и Рафаел Варан. Испанецът има договор до края на сезона и преговорите за неговото удължаване продължават, докато французина е обвързан с тима до края на следващия сезон.  

Барселона пък търси дългосрочен заместник на 34-годишната клубна легенда Жерар Пике и се смята, че също е определил Кунде за тази цел.