Отборът на Манчестър Юнайтед може да привлече нападателя на Айнтрахт Франкфурт Андре Силва през лятото, ако договорът на Единсон Кавани не бъде подновен, твърди „Sun“. Португалският национал прави чудесен сезон в Бундеслигата, като до този момент има 18 гола в 20 мача, като е втори в голмайсторската листа след Роберт Левандовски от Байерн.

25-годишният футболист беше свързан с трансфер във Висшата лига в миналото, след като напусна Порто, за да се присъедини към Милан през 2017 година. Той обаче не успя да се докаже при „росонерите“ и отиде в Севиля под наем, а след това и във Франкфурт, където пристигна през септември миналана година. Смята се обаче, че той остава запален по идеята да заиграе и в Англия.

Според изданието, Ман Юнайтед се интересува от Силва, но подобен трансфер ще зависи от бъдещето на Единсон Кавани на „Олд Трафорд“. 34-годишният уругваец се присъедини към „червените дяволи“ през октомври с договор за един сезон и опция за неговото удължаване с още 12 месеца.

Дотук през кампанията той се представя на добро ниво, като има шест гола в 17 участия във Висшата лига. Но перспективата от това, че Силва е с девет години по-млад от Кавани, може да изкуши мениджъра Оле Гунар Слоскярер да се спре на португалеца през идното лято.

Според „Sun“, лично агентът на Силва – Жорже Мендеш е предложил нападателя на Ман Юнайтед, като се надява той да премине при тях, за да може Айнтрахт да използва сумата от трансфера за постоянното привличане на Лука Йович, като играе за „орлите“ под наем от Реал Мадрид.

Андре Силва има договор до лятото на 2023 година и е оценяван от портала Transfermarkt.com на 37 милиона евро.