Отборът на Манчестър Юнайтед следи крилото на Лестър Харви Барнс като възможна алтернатива на Джейдън Санчо. 22-годишният Барнс прави добър сезон, като вече дебютира и за националния отбор на Англия при победата с 3:0 над Уелс през октомври.

Смята се, че скаутският отдел на „червените дяволи“ е впечатлен от звездата на „лисиците“ и следи изявите му. „Sun“ твърди, че и мениджърът Оле Гунар Солскяер е фен на Барнс и следи отблизо неговия напредък.

Юнайтед може да бъде изкушен да отправи оферта за него, след като от Борусия Дортмунд все още отказват да намалят исканите 100 милиона паунда за Санчо. Мениджърът Солскяер отчаяно искаше да привлече бившия футболист на Манчестър Сити миналото лято, но до сделка така и не се стигна.

В Лестър обаче оценяват Барнс на около 60 милиона паунда, с което се надяват да отблъснат всички кандидати за неговия подпис през януари. Той игра заедно с капитана на Юнайтед Хари Магуайър при „лисиците“.

Смята се, че Юнайтед има само около 30 милиона паунда, които да похарчи през януари, плюс всички средства от евентуална продажба на играчи.

Барнс влезе в първия отбор на Лестър през 2016 година, преди да играе под наем в МК Донс, Барнзли и Уест Бромич Албиън. Той има 65 участия в първенството за „лисиците“, като е вкарал и десет попадения.