Манчестър Юнайтед е задействал сериозно опцията да привлече капитана на Спортинг Лисабон Бруно Фернандеш. Агентът на играча е бил в Лондон в петък сутринта, където е говорил с президента на португалците Фредерико Варандас, както и изпълнителният директор на Юнайтед Ед Уудуърд и дясната му ръка – Мат Джъдж.

Всички те са дискутирали възможността плеймейкърът да подсили „червените дяволи”, които яростно търсят вариант да намерят алтернатива на контузените ключови халфове Скот МакТомини и Пол Погба. Фернандеш бе опция за тима през лятото, но двете страни не стигнаха до договорка, след което той продължи да защитава цветовете на „лисабонските лъвове”.

Тотнъм Хотспър, от своя страна, също иска да вземе 25-годишния халф, но не успя да се договори с тима от „Жозе Алваладе”. Мениджърът на Юнайтед Оле Гунар Солскяер и асистентът му Майк Филан дори са били на мача с Порто миналата събота, за да придобият генерална картина за голмайстора на Спортинг.

През този сезон Бруно Фернандеш има 12 гола, след като закова 27 през миналия сезон, като е един от най-добрите футболисти на своя пост в света.