Ръководството на Ливърпул демонстрира решимост да отмъкне звездата на Стоук Сити под носа на своя голям враг – Манчестър Юнайтед. Според доста от английските медии мърсисайдци също за стартирали преговори с 26-годишния техничар.

Бившият играч на Байерн Мюнхен през миналата кампания изпадна от английския елит със Стоук, което му позволява да си тръгне срещу доста по-ниска цена. Предполага се, че Шакири ще струва около 12 милиона паунда на следващия си тим. Със сигурност самият той няма никакво желание да играе във втория ешелон на английския футбол.

Жозе Моуриньо и Юнайтед от известно време са свързвани с швейцареца, но пък сега Ливърпул е осъществил контакт със Стоук, за да провери при какви условия може да се надява на сделка.

„Към момента не мога да кажа нищо”, заяви наскоро самият футболист. „Скоро ще чуете какво ще бъде бъдещето ми. Не мислех по този въпрос, защото бях фокусиран върху представянето с националния отбор на Мондиал 2018. Исках просто да изиграя добър турнир заради тима и нацията”, сподели Шакири. „Нормално е да има клубове, които да се интересуват от мен. Разбира се, бих желал да играя на най-голямата сцена във футбола. Всички знаят това. Надявам се да остана във Висшата лига, макар че във футбола човек никога не знае”, добави още той.