Легендарният полузащитник от миналото за Реал Мадрид – Кристиан Карембьо, потвърди, че Пол Погба е „готов” да се присъедини към „лос бланкос” от Манчестър Юнайтед през това лято.

26-годишният френски халф на английския тим е горещо спряган за трансфер отвъд „Олд Трафорд”, а именно испанският колос е считан за най-вероятния следващ негов пристан в кариерата. По-рано през месеца Погба открехна вратата за напускане на Манчестър, потвърждавайки, че му е време за ново предизвикателство.

Ювентус и Пари Сен Жермен също са свързвани с подписа на френския халф, но Реал Мадрид изглежда най-сигурният нов отбор на Погба.

Карембьо, който също като Погба има триумф на Мондиал с Франция, вярва, че неговият сънародник е готов да се нагърби с „товара” да защитава цветовете на „кралския клуб”.

Запитан дали иска да види Погба на „Бернабеу”, Карембьо сподели: „Надявам се много. Той е чудесен футболист, а Зидан го познава отлично от престоя му в Ювентус. Погба е готов за Реал Мадрид и вярвам, че ще го докаже. Тази фланелка тежи много”, сподели бившият халф пред Mundo Deportivo.

Погба се присъедини повторно към Юнайтед с трансфер за 105 млн. евро от Ювентус през 2016-а година, вкарвайки 31 гола в 135 мача при втория си престой в клуба от Англия.