Бившият халф на Арсенал Пол Мерсън смята, че капитанът на тима Пиер-Емерик Обамеанг е точният играч, от който Манчестър Юнайтед има нужда, за ги издигне на следващо ниво. Нападателят от Габон е вторият най-резултатен футболист във Висшата лига през този сезон, след Джейми Варди от Лестър. Той се присъедини към „артилеристите“ от Борусия Дортмунд през 2017 година. Договорът му изтича догодина и от Арсенал обмислят дали да него продадат, за да вземат нещо от него, а не да останат с празни ръце след малко повече от година.

Това предизвика голям интерес от многобройни клубове, сред които и Манчестър Юнайтед, които са готови да предложат 35 милиона паунда и Мерсън вярва, че той би бил идеален за "червените дяволи".

„Обамеянг е това, което липсва на Манчестър Юнайтед. Той е голмайстор, а те са безценни “, заяви Мерсън пред „Sky Sports“.

„Ако погледнете Юнайтед и начина, по който играха срещу Манчестър Сити преди няколко седмици, реших, че са много, много добри. Виждате ги и си мислите, че имат шанс, особено ако успеят да се сдобият с още няколко играчи, особено креативен полузащитник. Не бихте могли да не бъдете впечатлени от представянето им и, ако подпишат с Обамеянг и с някой като Джак Грелиш, според мен те биха били основна движеща сила в отбора“, продължи той.

„Те искат някой, който ще им вкарва 20, 25 гола на сезон, и това може да бъде Обамеянг. Той вкарва 25 гола без дори да се поти. Добавете Грийлиш и Бруно Фернандес, който също играе зад нападател, тогава Манчестър Юнайтед ще бъде основна сила“, смята Мерсън.

При сравненията с преминаването на Робин ван Перси от Арсенал в Юнайтед, Мерсън продължи:

„Феновете на Арсенал няма да искат да видят още един техен топ нападател на „Олд Трафорд“, това е сигурно, но ситуацията с Робин ван Перси беше малко по-различна. По онова време това беше Арсенал срещу Манчестър Юнайтед, два големи отбори в Англия и за Арсенал, все едно беше да продадат трофей на Юнайтед. Това е малко по-различно сега, защото трябва да погледнете къде се намира Арсенал в момента. Те са девети и ако Обамеянг напусне, ще завършат ли по-ниско от деветия следващия сезон? Няма начин.  Знам, че естествената реакция е да се мисли, че Арсенал няма да може да намери негов заместник и ще се опитат да направят всичко възможно, за да го запазят, дори и да му дават по 300 000 паунда на седмица. Не казвам, че Обамеянг е играч с ниско качество, но ако сте Арсенал и го задържите, ще спечелите ли Висшата лига? Не“, завърши коментара си Мерсън.