Отборът на Челси се интересува от полузащитника на Уест Хем Деклан Райс и ще се опита да го привлече през лятото, но се очаква да срещне сериозна конкуренция в лицето на Манчестър Юнайтед.  Райс започна кариерата си на „Стамфорд Бридж“, но се присъедини към „чуковете“, след като е бил пуснат от „сините“ като юноша. 21-годишният английски национал стартира кариерата си като централен защитник, но се утвърди като дефанзивен халф в Уест Хем.

Райс е и близък приятел на футболиста на Челси Мейсън Маунт. Също така „Sky Sports“ твърди, че Лампард иска да подпише с полузащитника, защото се очаква клубът да се раздели с Жоржиньо, към когото интерес проявява Ювентус.

Манчестър Юнайтед обаче се очава да похарчат големи за Райс, ако се класират за Шампионската лига през следващия сезон. Наскоро Райс подписа нов дългосрочен договор, поставяйки Уест Хем в силна преговорна позиция. Цената, която те ще изискват, вероятно ще зависи от това дали могат да гарантират оцеляването си във Висшата лига. Ако го направят, то те ще искат около 75 милиона паунда.

Лампард ще получи значителни средства това лято, след като през последните два трансферни прозореца лондончани не привлякоха нито един нов футболист. От лятото в тима обаче ще дойде Хаким Зиеш от Аякс.