Манчестър Юнайтед се е отказал да преговаря със Спортинг Лисабон за закупуването на Бруно Фернандеш след съвет от футболни анализатори в клуба. Хора, начислени към щаба на Оле Гунар Солскяер, са сметнали, че португалският халф на „лисабонските лъвове” губи прекалено често топката и това щяло да повлияе силно на стила, който е граден от норвежеца. Същевременно и пасовете на португалския национал не били на ниво.

Солскяер желае на „Олд Трафорд” да има футболисти, които са силни във владеенето на топката. Именно затова и централната двойка бранители Хари Магуайър и Виктор Линдельоф са избирани като титуляри.

Анализаторите в Юнайтед обаче предоставили информация на Оле, че има риск в атакуващата третина за владеенето на топката, ако се вземе Фернандеш. Неговата точност на подавания е 75,1%, което било малко за стила, който иска Оле.

За сравнение, през миналия сезон Пол Погба постигна 82,8% точност, докато халфът на Манчестър Сити – Кевин Де Брюин, който оперира на сходна роля е с 82 процента.