Интер подготвя януарска офанзива за опорния халф на Манчестър Юнайтед Неманя Матич. Според част от италианските медии сърбинът е заинтригуван от възможността да се изявява в Серия А.

„Нерадзурите” разчитат на факта, че в момента 31-годишният футболист има доста напрегнати взаимоотношения с мениджъра на „червените дяволи” Оле Гунар Солскяер. В резултат на това ветеранът има само 5 официални мача дотук през кампания 2019/2020.

На всичкото отгоре неговият договор изтича в края на сезона, макар че Юнайтед раполага с опция за автоматично удължаване. Самият халф пък е склонен да опита различно първенство като калчото, откъдето не за първи път има интерес към него. Преди две години настоящият изпълнителен директор на Интер Джузепе Марота опипваше почвата около халфа само че в полза на тогавашния си тим – Ювентус.

По същото време Матич избра да смени Челси с Манчестър Юнайтед за сумата от 45 милиона паунда, тъй като по онова време мениджър на манчестърци беше Жозе Моуриньо. В кампанията преди това той стана шампион на Англия под ръководството на Конте

През лятото на 2019 година Интер вече веднъж пазарува от Юнайтед, закупувайки нападателя Ромелу Лукаку.