Голмайсторът на Тотнъм Хари Кейн ще остане в клуба и през следващия сезон, ако не успее да си уреди трансфер в Манчестър Юнайтед. Капитанът на Англия няма намерение да излиза в чужбина, след като е само на 48 гола от това да счупи рекорда на Алън Шиърър за най-много голове във Висшата лига - 260.

Тотнъм е по-склонен да продаде Кейн на чуждестранен клуб, отколкото на директен съперник от елита на Англия, като Байерн Мюнхен е сред кандидатите за нападателя. Но това не интересува Кейн, който отбеляза нови 30 гола в първенството този сезон и има още една година от договора си с Тотнъм.

Gulliver/GettyImages
54 снимки

Юнайтед са единствената опция за Кейн в родината му. Нападателят е при „шпорите“ от 11-годишна възраст и не желае да рискува репутацията си и обичта на феновете, като се премести в някой от големите градски съперници Челси или Арсенал. Нюкасъл пък не е в състояние да похарчи повече от 100 милиона паунда за един играч, въпреки сериозните си финанси, а Ливърпул и Манчестър Сити не се интересуват от Кейн.

Така Юнайтед трябва да убеди президента на „шпорите“ - Даниел Леви, да продаде своята голяма звезда, нещо, което той не иска да прави. The Sun твърди, че Кейн иска да премине на „Олд Трафорд“ или ще ще остави договора му с Тотнъм да изтече догодина, като така ще напусне кто свободен агент.