Звездата на Уест Хем Деклан Райс е споделил пред свои приятели, че предпочита да остане в тима „чуковете“ и няма интерес да се присъединява към Манчестър Юнайтед, пише „Mirror“. „Червените дяволи“ са свързани с трансфер на английския национал като потенциален заместник на Пол Погба.

Смята се, че Челси е предпочитаната дестинация на Райс, ако реши да напусне Уест Хем, като „сините“ искаха да го вземат още през лятото, но тогава „чуковете“ поискаха 80 милиона паунда за полузащитника, което отказа тима на Франк Лампард.

Райс, който може да играе и като централен защитник, е амбициран да играе за топ отбор и да се бори за трофеите във Висшата лига и в Шампионската лига, но въпреки това той би искал да остане в Уест Хем за момента.

Според „Athletic“ пък, ръководството на Челси може и да не се съгласи да финансира нов опит за неговото привличане през лятото, тъй като не са сигурни, че той все още притежава качествата, за да играе в отбор, който се бори за най-големите трофеи. В добавка към това, в тима на „сините“ виждат подобен ход като рисков и заради високата трансферна сума, която искат от Уест Хем.