Манчестър Юнайтед няма да привлече Едуардо Камавинга, тъй като Реал Мадрид е започнал преговори за нов договор с полузащитника. 20-годишният французин се присъедини към „Лос Бланкос“ през 2021-а година като дългосрочен заместник на Каземиро.

По-рано се писа, че испанците искат 115 милиона британски лири за френския национал, като Юнайтед е готов да счупи клубния си рекорд, за да го привлече. „Кралете“ обаче ще блокират всякакъв опит от страна на „червените дяволи“ да вземат Камавинга, тъй като The ​​Athletic твърди, че испанският шампион ще сложи в новия договор на халфа откупна клауза от 1 милиард евро (874 милиона британски лири). Същата сума бе записана и в контрактите на Едер Милитао, Родриго и Винисиус Жуниор още миналото лято.

Gulliver/GettyImages
65 снимки

Камавинга се превръща в ключов играч за Реал Мадрид, който се готви за големи промени в халфовата линия, след като ветераните Лука Модрич и Тони Кроос се очаква да напуснат клуба след края на следващия сезон. И двамата имат договори до лятото, но съвсем скоро ще подпишат удължаване за още 12 месеца.  

Камавинга постигна огромен успех с испанския клуб, като спечели Ла Лига и Шампионската лига през последната година. Полузащитникът също помогна и в националния отбор на Франция да достигне финала на Световното първенство в Катар.

Така от Ман Юнайтед се очаква да се насочат отново към Френки де Йонг от Барселона, който е искан от мениджъра Ерик тен Хаг. „Червените дяволи“ се опитаха да привлекат още миналото лято, но неуспешно.