Оле Гунар Солскяер ще започне сезона с различен състав от онзи, който Жозе Моуриньо избра преди 12 месеца за първия мач срещу Лестър, завършил 2:1 в полза на „Червените дяволи”.

След новите попълнения в защита, Манчестър Юнайтед може да направи цели шест промени за откриващия сбъсък с Челси на „Олд Трафорд”. След като Ед Уудърд се провали в намирането на нов атакуващ полузащитник това лято, не липсват критики от страна на феновете. Но основните попълнения Хари Магуайър и Аарън Уан-Бисака, заедно с младото крило Дан Джеймс биха могли да допринесат за по-добър старт на сезона.

Бразилският халф Фред, пристигнал в Манчестър Юнайтед, за да подсили отбора, взе участие в първия мач от предната кампания, но този път Солскяер няма да разчита на него. Други играчи, които са аут от стартовите единайсет, са Матео Дармиан, контузеният Ерик Баи, Андреас Перейра и Алексис Санчес. В допълнение на това, Лукаку и Фелайни вече напуснаха клуба.

Вратарят Давид Де Хеа остава първи избор, заедно с Люк Шоу и Виктор Линдельоф, които са фаворити на настоящия треньор. Шоу започна като титуляр и отбеляза в победата с 2:1 над Лестър миналия сезон, но по-късно се превърна в публично осмивана фигура от Моуриньо.

Въпреки новите дефанзивни попълнения, Солскяер ще заложи на Скот Мактоминей след впечатляващото му представяне в предсезонната подготовка. Противно на спекулациите, Пол Погба вероятно ще бъде част от стартовите единайсет. Заедно с Неманя Матич, двамата остават най-доверените играчи на Солскяер. Юнайтед вероятно ще използва Джеси Лингард зад Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал във формация 4-3-1-2.

Като част от алтернативната селекция, Джеймс би могъл да замени Матич на фланга, ако Солскяер заложи на атакуващ стил срещу опасния си противник в първия мач. Феновете на „Червените дяволи” се надяват, че стартовата единайсеторка от мача с Челси ще постави добро начало на сезона и ще донесе нови надежди. След победата над Лестър на старта на миналия сезон, всичко тръгна надолу за хората на Моуриньо, които паднаха от Брайтън и Тотнъм в следващите кръгове.

Солскяер все още е изправен пред трудната задача да подсили отбора си, който изгуби три и не успя да спечели две от последните си пет срещи предната кампания, засилвайки чувството за необходим нов импулс.