Заздравяването на защитата на Манчестър Юнайтед е приоритет №1 пред мениджъра Жозе Моуриньо. И след като нужните защитници не му бяха осигурени през лятото, то по всичко изглежда, че бордът на английския тим ще поправи тази си грешка през зимната пауза. Шефовете на „Олд Трафорд” са стигнали до решението да отделят 40 милиона паунда за услугите на сръбския защитник Никола Миленкович. Бранителят е собственост на Фиорентина и се подвизава на поста централен защитник.

Миленкович, както и съотборникът му в националния отбор на Сърбия Сергей Милинкович-Савич, бе наблюдаван лично от португалския мениджър по време на мача на „орлите” срещу Черна гора в Подгорица.

Моу е остана впечатлен от изявите на играча и лично е искал да се увери в качествата му, за да го гледа на живо. Италианският Фиорентина пък няма никакво желание да се разделя със своя стожер, ала по всяка вероятност 40 милиона паунда ще задоволят исканията на Ла Виола през януари.

Голям конкурент за подписа на футболиста пред Юнайтед изглежда Ювентус, като италианският шампион също следи ситуацията около Никола Миленкович.