Отборът на Манчестър Юнайтед е подновил преговорите за нов договор с Ангел Гомес през последната седмица и е предложил на полузащитника повишена оферта от 30 000 британски лири на седмица, за да остане на "Олд Трафорд", съобщиха източници на „Metro.co.uk“. 19-годишният футболист е с изтичащ договор в края на сезона, а шефът на академията на „червените дяволи“ Ники Бът потвърди миналия месец, че клубът има затруднения с Гомес относно бъдещето му. Плеймейкърът е в клуба повече от десетилетие, но той е разочарован от липсата на възможности за първия отбор, като е направил само шест участия във всички турнири през този сезон.

От Юнайтед смятат, че Гомес ще достигне върха някой ден, но няма същите физически характеристики като Мейсън Гринууд или Таит Чонг, които биха му позволили да направи голямата стъпка само на 19-годишна възраст.

Ситуацията с Гомес е накарала Челси да се опитат да си осигурят неговите услуги. Юнайтед вече предложи на Гомес заплата от около 25 000 британски лири на седмица при нод вдугодишен договор, но полузащитникът искаше по-голяма сигурност. Източниците близко до „Metro.co.uk“ са научили, че Юнайтед са предложили опцията за трета година в новото им предложение за контракт, както и увеличение на заплатата до 30 000 паунда на седмица.

Юнайтед смятат, че предпочитанието на Гомес е да остане в клуба и че неговите представители просто търсят по-добра сделка за своя клиент. През февруари мениджърът Оле Гунар Солскяер сподели, че се надява Гомес да остане в клуба.