Отборът на Манчестър Юнайтед проявява интерес към крайния бранител на Порто Алекс Телес, твърдят медиите в Португалия. "Червените дяволи" обаче не са единствените, които следят 27-годишният футболист, като се смята, че Челси и Пари Сен Жермен също са сред кандидатите за неговия подпис.

Лондончани ще се разделят с Емерсон Палмиери и Маркос Алонсо, като основната трансферна цел на "сините" е левият защитник на Лестър Бен Чилуел. Високата цена, която "лисиците" искат за своя футболист, обаче може да се окаже проблем за евентуална сделка и поради тази причина от Челси са си харесали Телеш като резервен вариант.

Преди известно време се пишеше, че френският шампион пък е договорил трансфера на бразилеца, но до сделка така и не се стигна.

Според "А Бола", "червените дяволи" искат да подсилят лявата част на защитата си, предвид честите контузии на титуляра Люк Шоу. От Порто все още се надяват, че ще успеят да накарат футболиста си да остане в отбора, въпреки че не могат да покрият високата заплата, която той иска.

През настоящия сезон Телес има 13 гола и 12 асистенции в 49 мача, което го прави най-резултатният краен защитник в Европа за сезона.