Ръководството на Манчестър Юнайтед подготвя оферта на стойност 80 милиона паунда за един от тримата голмайстори на Висшата лига през миналия сезон – Пиер-Емерик Обамеянг от Арсенал. Новината дойде от британското издание TalkSport, което се позовава на свои източници при „червените дяволи”.

По всичко личи, че тази офанзива е обвързана пряко с продажбата на Ромелу Лукаку, който вече се оглежда за следващо предизвикателство. Интер е отборът, който показва най-сериозен интерес към белгиеца по искане на новоназначения там треньор Антонио Конте. Италианецът лобираше за привличането на Лукаку още в Челси, когато вместо него получи Алваро Мората.

Юнайтед в момента води преговори с друга основна фигура в нападение като Маркъс Рашфорд, но това не пречи на мениджъра Оле Гунар Солскяер да търси нов централен нападател от световна класа, който да пасва на игровата му философия. Дотук се появяваха спорадични слухове за имена като Мауро Икарди (Интер) и Пауло Дибала (Ювентус). Според TalkSport сега на преден план излиза нова и много по-солидна цел в лицето на 30-годишния Обамеянг.

През миналата кампания въпреки 5-ото място на Арсенал, габонецът вкара 22 гола във Висшата лига и подели Златната обувка със звездите на Ливърпул Мохамед Салах и Садио Мане. Първата оферта на „червените дяволи” може да бъде от порядъка на 70 милиона паунда, което е с 14 милиона повече в сравнение със сумата, платена от „артилеристите” за привличането на играча през януари 2018-а.

От TalkSport се позовават на същия източник, който преди време им разкрил намеренията на „червените дяволи” за привличането на Антони Марсиал. Същият човек твърди, че клубът преследва „завършен продукт” като Обамеянг, който има още 2 години по договора си с Арсенал.

Ако подобна сделка се случи, тя би била поредната от една неприятна поредица за феновете на лондончани. Алексис Санчес и Робин ван Перси бяха двете най-скорошни големи имена, които извървяха директно пътя от столицата до „Олд Трафорд”.