Ръководството на Манчестър Юнайтед ще се опита да включи нападателя на тима Алексис Санчес в евентуална сделка с Борусия Дортмунд за младата звезда на немския тим Джейдън Санчо, съобщава "Metro".

Английският национал се справя страхотно за Дортмунд от началото на сезона, като им 17 гола и 18 асистенции в 39 мача във всички турнири и се превърна в трансферна цел номер 1 за "червените дяволи", чийто мениджър Оле Гунар Солскяр иска нов флангови футболист през лятото. Шефовете на Борусия обаче оценяват много високо 20-годишния талант и ще искат за него сума от порядъка на 100 милиона паунда, която не е по силите на Юнайтед.

Английският клуб обаче ще предложи на Дортмунд в замяна чилиеца Алексис Санчес, който в момента играе под наем в Интер. Санчес така и не успя да оправдае голямата си заплата на "Олд Трафорд" и Юнайтед се надява да се раздели с 31-годишния футболист през лятото, като оптималният вариант е да го използва като разменна монета за Санчо. Разбира се, "червените дяволи" все пак ще трябва да доплатят доста сериозна сума на немския тим, тъй като Санчо е оценяван далеч по-високо от Алексис.