Манчестър Юнайтед ще предложи нова оферта през зимата за закупуването на плеймейкъра на Тотнъм Хотспър Кристиан Ериксен. Датчанинът, чийто договор с „шпорите” изтича в края на настоящия сезон, бе свързан с напускане на Лондон през това лято, но в крайна сметка той не бе трансфериран.

Реал Мадрид бе считан за фаворит номер 1, като другата опция пред 27-годишния футболист е именно Манчестър Юнайтед. Daily Mail пише, че провалът на „лос бланкос” за закупуването на играча през лятото е мотивирало допълнително Юнайтед за януарска офанзива към играча. Ериксен може да напусне без пари финалиста от Шампионската лига през следващото лято, като това значи, че зимата е последният шанс, в който Тотнъм може да прибере някакви пари за футболиста си. Очаква се лондончани да поискат около 50 милиона паунда за услугите му.

Шефовете на „червените дяволи” са раздирани от критики, след като клубът не успя да привлече полузащитници през този трансферен пазар. Нагнетяването на напрежението достигна високи стойности, след като отборът не намери заместници на напусналите Андер Ерера и Маруан Фелаини.