Манчестър Юнайтед няма намерение да привлича Златан Ибрахимович през януарския трансферен прозорец, съобщават различни източници на острова. Мениджърът Оле Гунар Солскяер не смята, че ще има нужда от неговите услуги и има други опции за подсилване на атаката.

Според „Daily Telegraph“ и ръководните фактори в клуба са против това шведът да се завърне на „Олд Трафорд“. Те смятат, че той няма да може да запълни празнината, оставена в атаката на Юнайтед, след като Златан вече навърши 38 години, по-рано този месец. Ибрахимович има 30 гола в 29 мача този сезон за своя клуб ЛА Галакси в МЛС. Договорът му с американски тим изтича в края на тази година и след това той ще стане свободен агент. Също така нееднократно шведът е заявявал, че иска отново да играе в топ първенство от Европа:

„На 100 процента знам, че мога да направя разлика в класите и в Италия, и в други страни. Ще се справя по-добре от играчите, които са там сега“, сподели Ибрахимович в едно то интервютата си.

„Червените дяволи“ имат отчайваща нужда от нападател, като с трансфер в Манчестър се свързват най-вече Марио Манджукич от Ювентус и Муса Дембеле от Олимпик Лион.