Крайният защитник на Манчестър Юнайтед Матео Дармиан е поставен в трансферната листа на клуба и желае да напусне, ала това няма да се случи лесно. Причината е, че „червените дяволи” не желаят да продадат италианския национал евтино и искат да избият част от своята инвестиция  в него.

28-годишният играч трябваше да бъде продаден още през лятото, но контузиите на Антонио Валенсия и новото попълнение Диого Далот принудиха Юнайтед да задържи играча. По принцип Дармиан навлиза в последната година от своя 4-годишен контракт, но клубът разполага с опция да удължи срока на споразумението с още 12 месеца.

Въпреки всички проблеми с контузии Дармиан не е изиграл и минута футбол във Висшата лига на Англия през 2018/2019, което навява на мисълта, че с кариерата му на „Олд Трафорд” на практика е приключено.

Самият играч е повече от готов за ново предизвикателство и мечтае то да стане факт през януари. В същото време обаче потенциалните купувачи ще трябва да помислят хубаво, защото Юнайтед ще иска сума, близка до платените за Дармиан 12,7 милиона паунда през лятото на 2015-а година.