Ръководството на Манчестър Юнайтед е имало намерение да привлече капитана на Аякс Матайс де Лихт преди година, но от английския колос сами се отказали от това си намерение след доклад на техен скаут. Според  „Мирър” основната причина била личното тегло на младока.

На 19 години в момента Де Лихт минава за най-желания млад бранител в света, като за подписа му се борят Реал Мадрид, Барселона, Ювентус и Манчестър Сити. Не би изглеждало невероятно холандецът да подобри рекорда на своя сънародник Върджил ван Дайк, за когото Ливърпул брои рекордните за защитник 75 милиона паунда през януари 2018 година.

От материала на „Мирър” става ясно, че през лятото на същата година Юнайтед е бил на една крачка от това да започне официална офанзива за подписа на Де Лихт, която цена тогава със сигурност щеше да бъде по-ниска. Естествено, за да се стигне до такъв етап, на няколко пъти „червените дяволи” са пращали един от своите най-добри съгледвачи, който е изготвил подробен доклад. В него всъщност имало препоръка да бъдат предприети действия на трансферния пазар, но също така и предупреждение, че за в бъдеще Де Лихт ще има трудности с поддържането на оптимално телесно тегло. Скаутът се позовал на това, че бащата на футболиста всъщност е със „значително наднормено тегло”.

Именно последното уточнение е имало най-голяма тежест при вътрешноклубните дискусии и докато тогавашният мениджър Жозе Моуриньо е настоявал трансферът да се случи, хората с повече власт от него са решили, че холандецът отпада от сметките.

В момента Юнайтед едва ли може да мине за сериозен кандидат по отношение на Де Лихт, тъй като през следващия сезон няма да бъде част от Шампионската лига.