Шефовете в Манчестър Юнайтед дадоха „зелена светлина” за стартирането на трансферна офанзива, която трябва да доведе Еден Азар в клуба. Това съобщи вестник „Марка”.

Според испанското издание белгийският национал вече 5 пъти е отказал да поднови договора си с Челси, който изтича в края на следващия сезон. Тези дни 27-годишният Азар отново говори за амбициите си един ден да заиграе в Реал Мадрид. „Марка” твърди, че за да сбъдне тази мечта Азар е готов да остави договора си със „сините” да изтече.

Със сигурност „белия балет” е подчертаният фаворит в тази надпревара, но решението на Азар отваря възможности за други играчи. Тъй като плеймейкърът отказва да поднови споразумението си, в крайна сметка Челси може да се окаже принуден да го продаде със силно занижена цена. През лятото се говореше, че лондонският клуб е известил Реал за единственото условие, при което може да им продаде футболиста – сделка щяло да има само ако испанците строшат трансферния рекорд на Неймар, който премина от Барселона в Пари Сен Жермен срещу 222 милиона евро.

За бъдещето на Азар ключово може да се окаже и следващото назначение на Зинедин Зидан. Доскоро французинът минаваше за фаворит да замени Жозе Моуриньо на „Олд Трафорд”, преди неговият агент да отхвърли подобен сценарий. Преди година Азар разкри, че Зидан е неговият идол от детските години и с огромно удоволствие би работил под негово ръководство. Към момента френският специалист е без отбор и се наслаждава на 1-годишна почивка от професията.

Още по темата:

Азар: Няма да ви лъжа, мечтая за Реал Мадрид

Мората: Ако Реал поиска Азар, не ще можем да го спрем

Азар очаква обаждането на Реал Мадрид

Кристиан Ериксен е следващат цел за Реал

Ибрахимович: Моуриньо може да спечели титлата с Юнайтед