Отборът на Манчестър Юнайтед е готов да се включи в борбата за Кристиан Ериксен. 28-годишният бивш играч на Тотнъм така и не успява да се наложи в новия си тим Интер към когото се присъдени презз януари. И докато наставника Антонио Конте се стреми да подобри състава си, когато трансферният прозорец отвори отново, датският национал може да бъде пуснат да си ходи.

Според „Corriere Dello Sport“ Интер може дори да предложи размяна на играчи с Манчестър Юнайтед, като ще поиска да получи Фред. 27-годишният бразилски халф пристигна от Шахтьор Донецк през 2018 година за 52 милиона паунда.

След тежките си първи две години на „Олд Трафорд“, той най-накрая започна да прави впечатление, като формира силно партньорство със Скот МакТоминей. Интер обаче може да изкуши мениджъра Оле Гунар Солскяер да пусне Фред с предложението да даде в замяна Ериксен. Юнайтед беше свързан с Ериксен още, когато той беше в Тотнъм, но в тима има предостатъчно опции на този позиция - Бруно Фернандес, а там са още и Пол Погба, Дони ван де Беек, Хуан Мата и Джеси Лингард.

Ериксен има договор с Интер до 2024 година, но до този момент е изиграл само 301 минути футбол през този сезон, започвайки в едва четири мача, като все още не е регистрирал гол или асистенция.

Появиха се информации, че и отборът на Арсенал следи ситуацията с Ериксен въпреки историята му в Тотнъм. По същия начин беше споменато и за евентуална бартерна сделка между двта клуба – като Гранит Джака щеше да премине при „нерадзурите“.

Смята се, че и Пари Сен Жермен се интересува от датския национал, като отново се спекулира за размяна на играчи, този път с Леандро Паредес.