Германският специалист Ралф Рангник беше официално обявен за новият временен мениджър на Манчестър Юнайтед, след като „червените дяволи“ се договориха с руския Локомотив Москва за неговото привличане. 63-годишният специалист подписа до края на кампанията, като след това той ще остане на „Олд Трафорд“ за още две години, но в ролята на консултант.

„Marca“ обаче твърди, че това може да помогне на Юнайтед да вземе звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд, след като Рангник имаше ключова роля за привличането на норвежеца в Залцбург като част от групата на Ред Бул.

„The Athletic“ пък съобщава, че Манчестър Юнайтед е готов сериозно да се бори за Халанд с Реал Мадрид, който е считан за един от основните кандидати за подписа на младия нападател.

С групата на Ред Бул Рангник помогна за привличането на треньори като Томас Тухел и Юлиан Нагелсман, както и на играчи като Халанд, Садио Мане, Роберто Фирмино, Ибрахима Конате, Тимо Вернер и Йосуа Кимих, наред с още други.

Според „Mirror“ пък, в Юнайтед са със завишени очаквания, че могат да убедят Халанд да подпише с тях и благодарение на връзката на Рангник с баща му Алф Инге.

Очаква се 21-годишният норвежец да напусне през следващото лято, като европейските грандове са готови да платят на Борусия Дортмунд клаузата му за откупуване в размер на около 80 милиона евро.