Футболистът на Манчестър Юнайтед Хуан Мата е получил изгодна оферта от клуб от Близкия изток на стойност 11,5 милиона британски лири годишно. Бъдещето на бившия играч Челси на „Олд Трафорд“ остава несигурно, след като „червените дяволи“ биха искали да се разделят с него. Те обаче ще трябва да се съгласят на взаимно прекратяване на договора му.

Мата пристигна в клуба през януари 2014 година за 37 милиона паунда и беше основна част от състава под ръководството на Дейвид Мойс, Луис ван Гаал и Жозе Моуриньо, като има над 250 мача за "червените дяволи".

32-годишният футболист удължи престоя си на „Олд Трафорд" през лятото на 2019 година, но рядко получава шанс за изява под ръководството на Оле Гунар Солскяер. През миналия сезон той взе участие в 37 мача във всички турнири, но след идването на Бруно Фернандеш и Дони ван де Беек не намира място в състав. През новата кампания още няма нито един изигран мач в Лигата.

Въпреки това опитът му е безценен в съблекалнята, тъй като Юнайтед се стреми да направи пробив във Висшата лига и Шампионската лига.

Според футболния консултант Ян Макгари, Мата вече е получил предложение да напусне Юнайтед, за да продължи кариерата си в Саудитска Арабия и в момента обмисля предложението.