Отборът на Манчестър Юнайтед трябва да се опита да привлече и Джейдън Санчо, и Джак Грийлиш това лято, смята бившият играч на „червените дяволи“ Райън Гигс. Тимът е уверен, че ще закупи Санчо, като разговорите са около трансферната сума и структурата на плащанията, като според информациите, договарянето на личните условия няма да бъде проблем. Крилото на Борусия Дортмунд е оценявано на 120 милиона евро – 20-годишният английски национал регистрира 17 гола и 17 асистенции в 32 мача през изминалия сезон в Бундеслигата.

Междувременно, Грийлиш все още е несигурен относно своето бъдеще и вече призна, че вероятно е изиграл последния си двубой с екипа на Астън Вила, въпреки че по-скоро няма да се присъедини към Юнайтед, тъй като оставането на Вила във Висшата лига ще повиши исканата за него сума. 24-годишният капитан на бирмингамци вкара шест гола и подаде за други осем в 38 срещи миналия сезон в Премиършип, и Гигс смята, че и двамата трябва да акостират на „Олд Трафорд“ през лятото.

„Двама добри играчи. Грийлиш е адаптиран към играта във Висшата лига, което е добре. Това, което виждам отстрани е, че за него няма да бъде проблем от психологическа гледна точка да заиграе в Юнайтед. Някои играчи не могат да се справят с напрежението да играят в толкова голям клуб. Въпросителната ми към него идва от това дали ще бележи много, защото през този сезон стигна до 10 гола във всички турнири, но готов ли е да продължи да вкарва? Да стигнеш до 10 гола за Вила без дузпи е впечатляващо“.

„Санчо, от друга страна, е бърз, директен, но и интелигентен играч. Това, което ми харесва в играта му, е спокойствието му в заключителната част от терена, когато топката е в краката му. Много бързи играчи по крилата действат по този начин, но той намира и точния пас. Той играе добре както на контраатака, така и един на един, може да бъде полезен при сгъстени отбрани. Те може да са налични и ако са, аз бих направил всичко възможно, за да ги привлека“, каза селекционерът на Уелс за Webby and O‘Neill YouTube channel.